Vertexin AA -projekti starttasi

Vertex Systems haluaa tukea henkilökuntansa työssajaksamista sekä lisätä tietoisuutta työntauottamisen sekä arkiliikunnan merkityksestä istumatyöläiselle

Vertex, UKK Terveyspalvelut ja Varalan Urheiluopisto toteuttavat yhteistyössä Vertexin henkilökunnalle suunnatun istumisen vähentämiseen sekä arjen aktivointiin suuntautuvan kampanjan.

Kampanjan avulla Vertex haluaa tukea henkilökuntansa työssajaksamista sekä lisätä tietoisuutta työntauottamisen sekä arkiliikunnan merkityksestä istumatyöläiselle.

Kampanja kestää vuoden 2016 tammikuulle. Tänä aikana henkilökunnalle järjestetään aktiivisuusmittaukset sekä erilaisia asiaan liittyviä tietoiskuja ja tempauksia.

Blogista saat lukea Vertexläisten kirjoituksia ja tapahtumapäivityksiä vuoden mittaan. Pysy siis kuulolla!

Kampanjan taustaa ja tavoite

Perinteisissä liikuntahankkeissa on kartoitettu kuntoa ja vapaa-ajan liikkumisen määrää ja pyritty tulosten perusteella aktivoimaan osallistujia lisäämään liikunta-aktiivisuuttaan. Tässä kampanjassa olemme kääntäneet ajatusta hieman toisin päin, liikkumattomuuden mittaamiseen. Tavoitteena on paikallaan olon (istuminen) vähentäminen sekä työ- että vapaa-aikana. Osallistumiskynnys on matala ja pienilläkin pysyvillä teoilla on mahdollista saada paljon aikaan.

Tavoitteena on auttaa Vertexin henkilöstöä tunnistamaan liikkumattomuuden määrä ja samalla lisätä tietoisuutta passiivisuuden riskeistä sekä tuottaa yksinkertaisia ratkaisumalleja ja toimenpidesuosituksia liikkumattomuuden vähentämiseksi osana työpaikan pysyviä käytäntöjä niin yksilö- kuin yhteisötasolla.