Vertex välitunnilla: kankea, kankeampi, kanki

Perjantaina 20.3. Vertexin pihalla kuhisi. Reippaat työntekijät kokoontuivat auringonpimennyksen jälkeen pihalle, jossa Varalan Jari Salmi odottelikin keppien ja hulavanteiden kanssa. Teemana oli kankea, kankeampi, kanki.

Keppijumppa sujui kuin tanssi auringon paistellessa. Kepin avulla testattiin leikkimielisesti myös omaa kankeusastetta.

Toinen laji toi hymyn huulille ja töitä vatsalihaksille naurun muodossa. Vuorossa oli siis vannerinki. Jari Salmi otti esiin hulavanteet, ja vertexläiset muodostivat 6-7 hengen piirit. Vanneringissä hulavanne laitetaan roikkumaan toisiaan kädestä pitävien piiriläisten väliin, ja jokaisen piirissä olevan täytyy vuorollaan pujahtaa vanteesta läpi irrottamatta otetta vierustoverien käsistä. Tässä lajissa nähtiin melkoisia akrobaattisia taidonnäytteitä!

Vanneringillä heräteltiin myös vertexläisten kilpailuviettiä. Kolmen joukkueen kesken käytiin tiukka kisa siitä, kuka kierrättää vannetta nopeiten piirissä. Kaikkien nopeus oli sitä luokkaa, että Vertexin reippailijoita ei voi kutsua kovin kankeiksi.

Parikymmentä minuuttia kestänyt välitunti virkisti mieltä ja kehoa. Välitunnin jälkeen töitä jatkettiin taas uudella tarmolla – vähemmän kankeina.