30 minuuttia vähemmän istumista päivässä Vertexillä

Aktiivisuusmittarit ovat keikkuneet taas vertexläisten lantioilla. Toinen aktiivisuusmittaus pidettiin yllätyksenä helmikuun alussa, ja torstaina oli aika kuulla tulokset. Tuloksia oli kertomassa jo tutuksi tullut UKK Terveyspalvelujen tuotepäällikkö, liikuntafysiologi Ari Mänttäri.

Tulokset ovat rohkaisevia. Istumismäärä on vähentynyt vertexläisten keskuudessa keskimäärin noin 30 minuuttia päivässä, ja vastaavasti seisomiseen käytetty aika päivässä on lisääntynyt.  Työntekijät ovat muistaneet pitää myös pieniä mikrotaukoja, sillä yli puolen tunnin mittaiset istumisjaksot ovat vähentyneet.

”Tulokset ovat mukavat, oikeaan suuntaan ollaan menossa”, Ari Mänttäri rohkaisee. ”Työntekijöiden osallistumisprosentti on reilu ja he ovat lähteneet hyvällä otteella kampanjaan mukaan. Kampanjaan ei ole osallistuttu otsa rypyssä, vaan huumorin kautta omalla tavalla”.

Tulokset on saatu aikaan yksinkertaisin keinoin: vertexläiset ovat tiedostaneet istumisen määrän ja tehneet arkiseen elämään pieniä muutoksia. Esimerkiksi kahvitauoilla yhä useampi valitsee seisomapöydän ääressä seisomisen istumisen sijaan.

”Ensisijaisena tavoitteena on liikkumattomuuden vähentäminen. Se on helppo saavuttaa pienillä arkisilla valinnoilla. Kun liikkumattomuutta on vähennetty, liikkumisen lisääminen on seuraava etappi”, Ari motivoi.

Näin vähennät liikkumattomuutta ja lisäät liikkumista: